header

  • 6 st Äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Ströbröd
  • Smör

Smörj en ungssäker form med smör. Blanda socker och kanel. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Vänd dom i socker/kanelen. Lägg dem i formen, varva med ströbröd och smörklickar. Sätt in nere i ugnen, 200°C i 20-25 min

  • 3 dl Grädde
  • 1½ dl Socker
  • 3 st Ägg
  • 200g Schweizernötschoklad

Vispa grädden. Vispa socker och ägg för sig. Smält chokladen, blanda ihop allt. Vispa till en slät smet. Frys i form i ca 24h. Ät.

 

  • 1.25 dl Limesaft, flaska eller pressad
  • 500g Mascarponeost
  • 3.5 dl Florsocker
  • 1.5 dl Vispgrädde

Vispa grädden för sig och ställ den i kylen tills den ska användas. Limesaft och ost vispas i en skål Sikta ner florsockret. Vispa till en jämn smet. Frys ner ostmassan utan lock i 1-2 timmar. Vänd ner massan i en skål och rör om med en gaffel, eller mixa tills den blir slät. Rör ner vispgrädden. Ställ in i frysen i 2-3 timmar.

  • 150 g Smör
  • 3 dl Mjöl
  • 1 dl Socker
  • 1 tsk Bakpulver
  • 2 dl Crème fraîche
  • 1 Ägg
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 0.5 dl Socker
  • 1 burk Krossad annanas

175 grader i ugnen

  • 6 Ägggulor
  • 1.5 dl Socker
  • 3 msk Vaniljsocker
  • 7 dl Grädde
  • Rom
  • Kanel

3 äggulor vispas med 1 dl socker Häll i kanel(Eftersmak). • Vispa 3 äggulor med ½ dl socker och 3 msk vaniljsocker alt vaniljstång för godare smak. Häll i rom (tex Mörk Bacardi)(Eftersmak). • Vispa 7 dl grädde och dela upp i de bägge blandningarna • Varva de bägge blandningarna med kanel • Låt stå i frys över natten