header

Smaskig blåbärspaj med täcke av vit choklad.

  • 125g Smör
  • 3dl Vetemjöl
  • 1dl Socker alt. Råsocker
  • 1msk Vaniljsocker
  • 2dl Blåbärssylt
  • 2dl Blåbär, färska
  • 1msk Potatismjöl
  • 100g Vit choklad

Blanda vetemjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret i klickar och blanda det med fingrarna så att det blir till en grynig massa. Låt degen vila i kylen i en timme. Lägg undan en bit deg som sedan ska strös över pajen. Tryck ut degen i en ugnssäker form. Blanda sylt och bär med potatismjölet och häll detta i pajformen. Hacka den vita chokladen och strö över pajen samt strö över små bitar av den sparade pajdegen. Grädda nedre delen av ugnen ca en timme i 175°C

Blåbären går att byta mot andra favoritbär / frukter.