header

  • 100 g Smör
  • 3 dl Mjölk
  • 75 g Jäst
  • ½ tsk Salt
  • 1 dl Socker
  • 1 Ägg
  • ½ tsk Hjorthornssalt
  • 9-10 dl Vetemjöl
  • 1 Uppvispat ägg
  • 200 g Mandelmassa
  • lite Mjölk
  • 3-5 dl Vispgrädde
  • Florsocker

Smält smör. Häll i mjölken och värm fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke och häll över lite av degspadet. Rör så att jästen löser sig. Häll i resten av degspadet samt salt, socker och ägg. Blanda hjorthornssalt med mjölet. Arbeta ner mjölblandningen i degspadet. Låt jäsa i 10 min. Tag upp degen ur bunken och knåda på bakbord. Baka ut 20 bullar. Låt jäsa övertäckta på plåt i 45 min. Sätt på ugen, 250°. Pensla bullarna när de jäst klart, grädda i 5-10 min. Lägg de färdiggräddade bullarna på galler och låt svalna under bakduk. Skär av locket på bullen och gröp ur innehållet i den undre delen. Blanda i lite mjölk och mandelmassa. Stoppa tillbaka blandningen i bullen och täck med grädde. Lägg på locket och lägg på florsocker med en finmaskig sil. Njut!