header

  • 200g Smör
  • 3 dl Socker
  • 2 Ägg
  • 1 dl Kakao
  • 4 tsk Vaniljsocker
  • 1 tsk Bakpulver
  • ca 4 dl Vetemjöl

GLASYR

  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Sirap
  • 100g Mörk blockchoklad
  • 100g Smör

Smält smöret och rör ner socker och ägg. Blanda i kakao, vetemjöl vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smöret. Gör en form av bakplåtspapper, ca 200x300mm, i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 175°C i 15-20min. Glasyr: Blanda Grädde, socker, sirap och choklad. Koka tills det tjocknar (122°C). Vispa ner det kalla smöret i klickar. Lägg kakan på en plåt eller fat med kant och ta bort bakplåtspappret. Häll över glasyren och strö ev. på flagad mandel. Låt kallna i kylen.